Meubelmakerij

Naast de zagerij hebben we ook een meubelmakerij.

 

 

Hier maken wij onder andere boomstam tafels, badkamer meubelen, bar/bureaubladen, salontafels, tv meubelen en wandplanken/vensterbanken klaar naar wens van de klant.

 

Wij werken voornamelijk met populierenhout.

De afgelopen jaren hebben we veel ervaring op mogen doen met het zagen van stammen, het drogen en het maken van boomstam tafels.

Aangezien we alles zelf doen en we goed begrijpen hoe de soorten zich gedragen zeker na het drogen, zijn wij er achter gekomen dat populier een prachtige soort is om boomstamtafels uit 1 stuk van te maken. 

Vanwege de taaie vezel en mooie structuur werkt het hout vele malen minder.

Hierdoor kunnen we grote delen uit 1 stuk creëren die met andere houtsoorten (bijna) niet mogelijk zijn of vaak te kostbaar.  

 

Daarnaast vinden wij het een prettig idee dat al deze populieren stammen uit Nederland komen, en wij daarnaast alles in eigen beheer hebben, dit het tot een zeer duurzaam product maakt.

 

Het hout laten wij eerst in de droogkamer drogen, ook worden er stalen hoekprofielen in gefreesd om scheuren/krom trekken te voorkomen.

 

Als u bij ons komt om een tafel te laten maken gaan we eerst samen door de partijen vershout heen om een mooi blad uit te kiezen. We hebben altijd rond de 150-200 bladen op voorraad. 

 

Vervolgens bespreken we wat er aan de tafel/meubel moet gebeuren en wat dat gaat kosten. 

Zie voor de prijzen onze prijslijsten.

 

De totale levertijd incl. drogen en het maken van een product is 8-12 weken. Soms hebben wij ook extra voorraad in de droogkamer dan kan het sneller, hier kunt u uiteraard naar informeren. 

 

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte of meer informatie.

 


Tafels/meubels gemaakt door ons ( populier )